Meester Robin De Bouvere studeerde in 2010 af als Master in de Rechten met als afstudeerrichting ‘Burgerlijk recht en Strafrecht’ aan de Universiteit van Gent. Aan dezelfde universiteit behaalde hij in 2006 zijn masterdiploma in de Criminologische Wetenschappen waardoor hij als criminoloog een bijzondere kennis ontwikkelde in het criminele gedrag van de mens en de maatschappelijke reactie hierop.

Dankzij een intensieve stage bij advocatenkantoor Heulius (Balie Kortrijk, 2010-2012) en vervolgens bij advocatenkantoor Lucrum (Balie Oudenaarde, 2012-2013), kon Mr. De Bouvere een degelijke praktijkervaring in het strafrecht opdoen. Na zijn stage deed hij verdere ervaring op bij advocatenkantoor Kantoor 33 in Ronse om ten slotte op 01.01.2016 een eigen kantoor op te richten in Gottem. Meester De Bouvere maakt er een erezaak van dat de cliënt tijdens de procedure correct en nauwgezet wordt bijgestaan. Dit steeds met een bijzonder oog voor de mens achter de zaak.

Naast het strafrecht heeft Meester De Bouvere een extra opleiding gevolgd als jeugdadvocaat en heeft hij zich eveneens gespecialiseerd in het personen- en familierecht, verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht, huurrecht en algemeen handelsrecht.